Spejderhjælpsugen

 Spejderhjælpsugen er den sidste hele uge i september (uge 38 eller 39), hvor spejderne med deres arbejdsindsats tjener penge til Spejderhjælpens projekter.

I 2021 er spejderhjælpsugen fra lørdag den 18. september til og med søndag den 26. september.

Projektet, som de indtjente penge i 2019 – 2021 går til er:
Alle børn fortjener en ven
– børn med udviklingshandicap skal være en værdig del af lokalsamfundet

Spejderhjælpen, landsforeningen LEV og Danske Handicaporganisationer (DH) har indgået en samarbejdsaftale om at finansiere og gennemføre projektet ”Alle børn fortjener en ven” med det formål at fremme inklusion i lokalsamfund blandt børn med udviklingshandicap i Ghana.

Læs mere om projektet

Til Spejderhjælpsugen har du mulighed for at bestille og/eller downloade arbejdskort, plakat, mærker og projektmaterialer.

Mærket kan spejderne sætte på uniformen som bevis på, at de har deltaget i spejderhjælpsaktiviteter og støtter Spejderhjælpen. Vi arbejder for at alle spejdernes indtjente penge går til projektet “Alle børn fortjener en ven”. Derfor beder vi jer om at betale 6 kr. pr. mærke. Betalingen for mærker sker ved bestillingen til MobilePay 82535 eller bankoverførsel til 2510-0751 256647.

Plakat A2, som spejderne kan bruge i hytten og på opslagstavler til at omtale Spejderhjælpsugen og projektet “Alle børn fortjener en ven”.

Arbejdskortet kan spejderne have med, når de tjener penge. Det fungerer både som en slags legitimation og som oplysning om Spejderhjælpen. På kortet kan “arbejdsgiveren” beskrive arbejdet, som spejderen har udført samt angive tjent beløb og underskrive. Arbejdskortet kan downloades her

Projektmateriale udgivet 2019 kan downloades her

Projektmateriale udgivet 2020/2021 kan downloades her

Det er ikke et krav for at deltage i Spejderhjælpsugen, at man bruger Spejderhjælpens materialer.

Coronaforhold i Spejderhjælpsugen 

I skal tilpasse aktiviteterne til situationen med COVID-19, så I kan overholde gældende lovgivning og retningslinjer om afstand, håndvask og forsamling.

Disse forholdsregler vil være helt afgørende og vigtigt at tale med spejderne om og hvordan de praktiserer dem i forhold til de aktiviteter, som I vælger.

Måske er der også spejdere, som er i en særlig risikogruppe, som I skal være opmærksomme på.

Nogle kommuner har særlige foranstaltninger og dem kan I få oplyst på kommunens hjemmeside eller hos de lokale politimyndigheder.

Det er vigtigt, at alle føler sig trygge ved situationen.

Ved den klassiske tilgang, hvor en spejder henvender sig for at høre, om der er noget man kan hjælpe med, kan en fremgangsmåde være:

1. Ring eller bank på døren

2. Træd én meter tilbage

3. Spejderen præsenterer sig og siger at man indtjener penge til spejderhjælpen/til børn med udviklingshandicap i Ghana

4. Når spejderen skal modtage penge, så stræk armen med arbejdskortet helt ud, og lad ”arbejdsgiver” strække sin arm ud, når pengene gives eller mobile Pay-nummer læses.

5. Modtag pengene og tak sig mange tak for bidraget.

Alle spejdere medbringer sin personlige håndsprit, så det er muligt at spritte sine hænder ved hvert besøg.

Tag meget gerne en god snak med spejderne og de andre ledere, så I sammen kommer frem til den tilgang, som passer godt til jeres aktiviteter, som kan være:

  • Gåture og anden form for udendørs aktiviteter kan gennemføres med op til 50 personer, og når det fortsat er muligt at overholde afstandskravene. Husk altid at have håndsprit til rådighed.
  • Sælger I kager, sandwich osv. Alt skal være pakket ind individuelt og der skal være håndsprit til rådighed.
  • Såfremt I er i et lokale, skal I sikre, at der i lokalet højest er et deltagerantal, således at der er min. 1 meters afstand mellem alle deltagere. Lokalet skal måles op, og stole placeres, således at afstandskravene overholdes. Uanset lokalets størrelse, må der maksimalt være 50 deltagere. Husk, at der skal være håndsprit til rådighed. Ligeledes skal det sikres, at adgangsveje til lokalet kan tilgodese en sikker ind- og udgang, dvs. med mindst to meters afstand mellem deltagerne.
  • Arrangementer i det offentlige rum, f.eks. på torve skal I sikre, at de ovennævnte regler og retningslinjer fra sundhedsmyndighederne overholdes. Check dog altid med politiet, at der ikke er særlige Corona-regler i jeres lokalområde.
  • Det er en anderledes tid og derfor stiller det også krav til lederne og ledernes dialog med spejderne, så alle er bevidste om forhold, vilkår og tiltag.

 

I skal tilpasse aktiviteterne til situationen med Covid-19 så I kan overholde gældende lovgivning og retningslinjer om fx håndvask, afstand og forsamling.

Projektmateriale

Spejderhjælpen har udarbejdet aktivitets katalog til projektet ‘Alle børn fortjener en ven’. Download det her:

Bestilling

Bestil materialer og mærker – og vi sender til dig i starten af september.