Hjælp til Flygtningebørn i libanon

Folkekirkens Nødhjælp og Spejderhjælpen går sammen om at hjælpe flygtningebørn og -unge i Libanon

Partnerskabsprojektet hedder ”Hjælp til flygtningebørn i Libanon”, og sammen med Folkekirkens Nødhjælp og deres lokale partner i Libanon, Ghassan Kanafani Cultural Foundation, vil Spejderhjælpen i to år støtte fondens arbejde blandt flygtningebørn og –unge i Libanon.

I Libanon er projektets mål at sikre flygtningebørns og -unges rettigheder til et trygt og støttende miljø.

Det er her den økonomiske bistand fra Spejderhjælpen kommer ind. Danske spejdere kan ved at tjene penge lokalt være med til at sikre, at børn i flygtningelejrene får en mere tryg hverdag.

Det sker gennem et samarbejde med Ghassan Kanafani Cultural Foundation. Fonden driver børnehaver, ungdomsklubber, biblioteker mv., der støtter op om at give flygtningebørnene i Libanon en bedre barndom – en slags trygt helle i det ofte pressede og hårde liv i flygtningelejrene.

Det er ikke kun børnene og deres familier, men også det libanesiske værtssamfund som huser flygtningelejrene, der nyder godt af Kanafani-fondens arbejde, idet fondens indsatser, er med til at reducere de sociale spændinger mellem flygtninge og værtssamfund.

I forhold til de danske spejdere er det overordnede ønske, at børn, unge og voksne i spejderkorpsene igennem Spejderhjælpens partnerskab med Folkekirkens Nødhjælp får mulighed for at engagere sig lokalt med et globalt udsyn – og støtte den gode sag.

Projektmaterialet for 2023 kan downloades her

Ghassan Kanafani Cultural Foundation

Ghassan Kanafani Cultural Foundation driver forskellige aktiviteter i Libanon, rettet mod flygtningebørn og –unge:
 *  børnehaver for børn fra 3-6 år
 *  specialcentre for børn og unge med særlige behov fra 3-14 år
 *  program for unge med særlige behov fra 15 år og op.

Fonden er afhængig af midler udefra for at kunne drive børnehaver mv.